Количка

0 артикула
Добре дошли в нашия магазин!

Категории с падащо меню

ПОЛЯРИЗАЦИЯТА*


СВЕТЛИНАТА, отразена от големи плоски повърхности (водни площи, стъкло, асфалт, метал и др.), е частично или напълно поляризирана в хоризонтално направление. Това означава, че всички фотони на лъчението осцилират (трептят, колебаят се) в една равнина, а не в различни посоки.

Основната причина за използването на поляризирани стъкла при слънчевите очила е, че нашето човешко око не е способно да разграничи пряката от отразената светлина. В резултат на което възприемаме неточно цветовете на обектите при отражения и отблясъци, и ни е по-трудно да ги различаваме. 
Някои животни и птици имат в пъти по-добро зрение от това на човека.  Например, летящ на 200-300 метра височина орел е в състояние да види съвсем ясно малка полска мишка на земята.

КАКВО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА С ПОЛЯРИЗИРАНИ СТЪКЛА?

Поляризираните стъкла (лещи) са специално създадени за да елиминират вредните отблясъци и повишат усещането за контраст на образа. Премахват напрeжението в зрителния нерв (респективно мозъка) и отстраняват чувството на неразположение, проявяващо се най-вече при шофиране и дейности на открито.

Основното предимство на поляризираните стъкла е, че те избирателно поглъщат отразената светлина, и пропускат само част от директните лъчи. ☛ Повече в en.Wiki... ☛ Гледай в YouTube...

Първите слънчеви очила с поляризиращ филтър са дело на Polaroid и са пуснати през 1937 година. В началото са носени предимно от спортисти, но не след дълго широката публика се убеждава в техните предимства, и се превръщат в хит на пазара.

 

◤ Oптичната наука, използваните материали и технология днес са отишли далеч напред.


СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА С ПОЛЯРИЗИРАЩ ФИЛТЪР СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ЗА...

ШОФИРАНЕ И СПОРТ
 
Отблясъците и отражението на слънчевите лъчи от плоски повърхности като покриви, масивни огради, пътни настилки, фасади на сгради, витрини, стъкла на коли и дp. подобни, напрягат нашите очи и пречат на концентрацията ни върху околната среда.
Поляризираните стъкла премахват това неудобство, което се проявявява и при по-продължителни пътувания, спортуване навън, разходки и излети на открито в приридата.
ПРИМЕР : Сравнение м/у 2 предни стъкла на кола,
със, и без поляризация

ВСИЧКИ

 

Които обичат да карат велосипед, да тичат в парка, да играят тенис на корт или плажен волейбол, да се катерят по скалите или просто да се разхождат сред природата, могат да се възползват от предимствата на поляризираните слънчеви очила. По-добрата видимост, която осигуряват, ще ви позволи да постигнете по-добри резултати на спортния терен, да се насладите на заниманията или почивката си.
РИБОЛОВ И ВОДНИ СПОРТОВЕ 
 
Поляризираните слънчеви очила са незаменим помощник на рибарите! Елиминират отблясъците от водната повърхност и позволяват да видите ясно какво има под повърхността. Ако обичате да карате джет, лодка или водно колело - без такива очила на очите заслепяващите отражения от морската (езерната) вода биха били доста неприятни, и със сигурност ще намалят удоволствието от развлечението.
 

ВНИМАТЕЛНО ПОДБИРАЙТЕ ЦВЕТА НА ЛЕЩИТЕ (СТЪКЛАТА) НА ПОЛЯРИЗИРАНИТЕ ВИ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА в зависимост от средата, в която ще ги носите, и дейностите, които ще извършвате с тях. Всеки цвят влияе по различен начин на възприятията ви!СИВИ СТЪКЛА : Най-голямото им предимство е, че цветовете, които виждате с тях, максимално се доближават до естествените нюанси. По тази причина не създават умора при продължително носене, което ги прави много подходящи за ежедневна употреба. Идеални са за максимално намаляване на отраженията и отблясъците при интензивна слънчева светлина. Най-популярният цвят за стъкла на слънчеви очила в САЩ.
КАФЯВИ СТЪКЛА : Подобряват контраста и чувството за дълбочина на картината. Най-подходящи за шофиране и риболов в плитки водоеми. По-светло кафявите очила са подходящи за носене в облачни дни, също такаа са подходящи и за скиори. Цветът е много популярен сред модните дизайнери, защото се смята, че подчертава красотата на лицето.
ЗЕЛЕНИ СТЪКЛА : Слабо подобряват контраста, запазват много добър баланс на цветовете и главно - успокояват очите. Често е избиран цвят за шофиране.
СИНИ СТЪКЛА : Пропускат синята светлина, което ги прави подходящи в слънчево до частично облачно време. Предпочитан цвят е от тенисистите и действа успокояващо.
ЧЕРВЕНИ СТЪКЛА : Избират ги предимно спортисти и активни хора. Подходящи са за светли открити места, получавате силен контраст на образа.
ОРАНЖЕВИ СТЪКЛА : Филтрират синята светлина и подобряват усещането за контраст. Подходящи са за ловджии и стрелци, защото през тях целите се виждат по-лесно.
ЖЪЛТИ СТЪКЛА : Също филтрират светлината със син отенък. Създават високо ниво на контраст и съвсем преднамерено са предпочитани от състезателите по стрелба. Препоръчителни са за шофиране в облачни дни и при мъгла, и не случайно фаровете за мъгла на автомобилите светят в жълтата гама.
Във Франция, например, по закон всички светлини (къси/дълги) на автомобилните фарове задължително са били в жълто, но през 1993 в сила влиза правилото и за бялата светлина, поради развитието на новите технологии : халогени, живачни, и т.н...

ИМА И НЯКОИ НЕУДОБСТВА ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА С ПОЛЯРИЗИРАНИ СТЪКЛА

Ако погледнете през такива очила под определен ъгъл - например към LCD тв екран или монитор - няма да видите нищо. Всъщност, това е един от лесните начини да проверите дали те (очилата) наистина са с поляризиращ филтър. А когато погледнете към плоска отражателна повърхност и ги завъртите бавно на 90 градуса, размерът на отблясъците трябва да се увеличава или намалява.  Виж примера ☛

Не трябва да ги излагате на висока температурa!  Например, върху таблото под предното стъкло на колата през лятото, когато слънцето е силно; има висока вероятност слоевете, от които стъклата са съставени, да се разлепят.

ПОЛЯРИЗИРАНИТЕ СТЪКЛА НА СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА НЕ СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ЗА...

◤ СКИОРИ : Въпреки че успешно намаляват до минимум отраженията от снeгa, когато се спускате по писта - може и да не забележите някои участъци, покрити с лед. Всеки скиор знае какво означава това.

ПИЛОТИ ОТ АВИАЦИЯТА : Отблясъците, които тези очила отразяват, може да са и от друг самолет или обект. Особено важно е от гледна точка на сигурността.  Все пак редно е да отбележим, че това са изключително редки случаи.Предимствата на очилата с поляризиращо действие са много.  Не е случаен фактът, че всички големи световни производители ги включват в колекциите си.

* По bugal.bg

 

◤ НЯКОИ СРАВНИТЕЛНИ СНИМКИ, ПОКАЗВАЩИ ЕФЕКТА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КРЪГОВИЯ ПОЛЯРИЗИРАЩ ФИЛТЪР...

 


 

UV-ЛЪЧЕНИЕТО ГАЛЕРИЯ ND-ФИЛТРИ CЛЪНЧ.  ОЧИЛА

НОВИ ПРОДУКТИ

EA-3069 5063

EA-3069 5063

ТЕКУЩА ЦЕНА: 300.00 лв
EA-1121 3010

EA-1121 3010

ТЕКУЩА ЦЕНА: 259.00 лв
EA-1113-3085

EA-1113-3085

ТЕКУЩА ЦЕНА: 279.00 лв
EA-1105 3092

EA-1105 3092

ТЕКУЩА ЦЕНА: 279.00 лв

НАЙ-ПРОДАВАНИ

OptiNett мокри кърпички

OptiNett мокри кърпички

ТЕКУЩА ЦЕНА: 0.30 лв
▸Сменяеми дръжки

▸Сменяеми дръжки

ТЕКУЩА ЦЕНА: 39.00 лв
EA-4108

EA-4108

ЦЕНА КАТАЛОГ: 320.00 лв
ТЕКУЩА ЦЕНА: 240.00 лв
RB 2195 Thalia 1316/3M

RB 2195 Thalia 1316/3M

ЦЕНА КАТАЛОГ: 376.00 лв
ТЕКУЩА ЦЕНА: 282.00 лв